GBNED: Ruim 30 softwareleveranciers geven visie op accountancy en ICT

Inmiddels hebben meer dan 30 softwareleveranciers hun visie over de toekomst van accountancy en de ontwikkeling van ICT gedeeld met onderzoeksbureau GBNED. Begin dit jaar bleef de teller nog steken op 15 leveranciers.

Reden voor GBNED om de leveranciers nogmaals met klem uit te nodigen om hun visie over de accountancy en ICT-ontwikkeling te delen via het rapport ‘ICT Accountancy 2020/2030: accountantspraktijk op weg naar de toekomst’.

Gerard Bottemanne van GBNED is tevreden dat de teller op dit moment de 30 softwareleveranciers is gepasseerd, hetgeen een update van het rapport rechtvaardigt. Maar hij voegt hier wel aan toe: "Ik ben van mening dat ieder zichzelf respecterende leverancier met professionele software voor de accountancysector moet beschikken over een visie aangaande de toekomst van de accountancy en daar vanaf geleid een productstrategie.” 

GBNED heeft aan circa 60 softwareleveranciers gevraagd wat hun visie is. “Positief is dat nu dus meer dan 30 softwareleveranciers een bijdrage hebben geleverd. Van enkele leveranciers is zelfs een extra expert bijdrage ontvangen over specifieke onderwerpen als PSD2, Blockchain en data-analyse. Hopelijk is dit alles van toegevoegde waarde voor accountants- en administratiekantoren bij het bepalen van hun (ICT) strategie,” aldus Bottemanne.

GBNED heeft van een aantal leveranciers een reden ontvangen van het uitblijven van hun visie, zoals: “we leveren geen bijdrage uit concurrentie overwegingen, we zoeken zelf de media op als we iets te melden hebben, wij laten ons leiden door de visie van accountantskantoren bij onze productontwikkeling en onze visie is meer gericht op andere branches dan de accountancy”. En hoewel GBNED tevreden is met het behaalde resultaat, hoopt zij in de toekomst nog meer leveranciers te overtuigen hun visie te delen in genoemd rapport voor het grotere publiek.

De laatste versie van het rapport ICT Accountancy 2020/2030: accountantspraktijk op weg naar de toekomst is hier gratis op te vragen.    

Gerelateerde artikelen