Fysiek shared rekencentrum voor legacy-applicaties van Britse overheden

Een nieuwe joint-venture van de Britse overheid biedt onderdak aan niet-virtuele servers en systemen van (semi)overheden die niet (meteen) in de cloud terecht kunnen.
Crown Hosting Data Centres is de naam van een nieuwe pps van de Britse overheid (25% van de aandelen) en SME Ark Data Centres (75% eigenaar), die een gezamenlijk te gebruiken fysiek rekencentrum biedt aan Britse overheden en aanpalende organisaties met onvervangbare legacy-systemen, die niet een-twee-drie naar de (overheids)cloud te verhuizen zijn.
De eerste klanten zijn het ministerie van Work and Pensions, het Home Office en de Highways Agency.
 
Nieuw is ook dat ook voor dit rekencentrum een "pay for what you use" arrangement mogelijk wordt.
Eerder al werd vastgesteld dat de uitgaven van Britse overheden aan eigen of gehuurde rekencentra volstrekt ondoorzichtig geworden waren. Ook bleken outsourcing-contracten te vaak veel te lange termijnen te kennen en veel te strikt geformuleerd met onaanvaardbare vendor-lock-in als gevolg. 
 
Het nieuwe centrale rekencentrum verbruikt met de modernste hardware veel minder energie, en zal ook vele oude licentieovereenkomsten kunnen ‘ontbundelen’’ – de verwachting is dat de Britse belastingbetaler door dit centrum in zeven jaar meer dan honderd miljoen pond zal kunnen besparen.
 
Gerelateerde artikelen