FRC stelt revolutionaire verandering voor in Britse accounting-standaarden

De Financial Reporting Council kondigt aan de FRSSE af te schaffen in het kader van de vereenvoudiging van de administratieve verplichtingen van micro-ondernemingen. Daartoe liggen voorstellen klaar ter becommentariëring door het veld.
De financiële waakhond van het Verenigd Koninkrijk kondigt aan dat vanaf 1 januari 2016 nieuwe en sterk vereenvoudigde richtlijnen voor de boekhouding van wat genoemd wordt ‘micro-ondernemingen’ zullen worden ingevoerd. Daarmee wordt de huidige standaard Financial Reporting Standard for Smaller Entities afgeschaft.
 
Deze maatregel is een van de Britse reacties op  de nieuwe Accounting-richtlijnen van de EU. Het gaat vooral om nieuwe eisen rond de vaststellingn en verslaggeving van bedrijfswinsten, in overeenstemming met de nieuwe UK GAAP regels zoals die naar verwachting in juli aanstaande bij wet ingevoerd wordt.
 
De FRC zegt dat ongeveer 1,5 miljoen Britse bedrijven veel minder ingewikkelde boekhoudingen kunnen gaan voeren.
De ICAEW Is blij dat de FRC zo snel reageert, maar blijft bezorgd over het risico dat kleine ondernemingen lopen doordat zij minder financiële gegevens zullen kunnen overdragen aan banken etc. om kredietaanvragen te onderbouwen.
 
Gerelateerde artikelen