FRC: accountants zijn goed bezig met uitgebreidere controlerapporten

De FINANCIAL REPORTING COUNCIL is blij verrast, hoe snel Britse accountants zijn overgegaan op het opstellen van controlerapporten met meer relevante inhoud en aandacht voor risico's dan vroeger.
In 2013 werd aangekondigd, dat Britse auditors meer expliciet zouden moeten vastleggen hoe groot zij het risico achten dat de voorgelegde cijfers geen getrouw beeld geven van de werkelijkheid; naast duidelijke informatie over de materialiteit en de scope van hun audit en bevindingen.
Dat alles in het kader van meer transparantie en helderheid, die wat investeerders wel betitelden als ‘die zwarte doos’, het traditionele jaar verslag, meer inhoud en relevantie moesten geven. 
 
De toezichthouder hoopt, dat deze positieve trend zich zal voortzetten en zal resulteren in ‘meer basis voor vertrouwen’ in de controlewerkzaamheden. 
Het optimisme van de FRC is vooral gebaseerd op een rapport dat verscheen onder de titel Extended auditor’s reports: A review of experience in the first year. Daaruit blijkt dat de response van de Britse accountants op de aanpassingen, bedoeld om het maatschappelijk vertrouwen in de juistheid en relevantie van de jaarrekeningcontrole te verhogen, heel positief is geweest.  
De auditors zijn veel transparanter geworden over hoe zij hun audit ingericht en uitgevoerd hebben. “Het is goed om te zien hoe verschillend de accountantskantoren deze nieuwe uitdagingen oppakken, en we hebben er alle vertrouwen in dat de professionaliteit en innovatie op dit gebied nog verder zullen groeien.”
 
Gerelateerde artikelen