Frankrijk gaat snel gegevens over eigendom en control van vennootschappen en trusts openbaar maken

Althans, dat kondigt de regering Hollande aan.
Frankrijk wil “zo spoedig mogelijk’ een centraal register met de eigendoms- en control-gegevens van alle vennootschappen, trusts, brievenbusmaatschappijen en wat dies meer zij gaan maken, dat geheel openbaar zal zijn.
 
Deze belofte deed de Franse regering tijdens de anti-corruptie top vorige week donderdag in London.
Alle data over ‘beneficial owenership’ van alle juridische entiteiten  moeten zo beschikbaar komen voor belastingdiensten, toezichthouders en handhavers der wet, net als voor zogenaamde financial intelligence units (FIUs).
 
Volgens de Franse minister van Financiën Michel Sapin kwam de top net op het juiste moment. “Nu kunnen we laten zien dat we ernst maken met al onze mooie woorden over financiële en fiscale transparantie. Maar dat kan alleen als we internationaal open en betrokken samenwerken!”
De Fransen willen ook dat alle landen een centraal register met bankrekeninghouders bijhouden en breed beschikbaar stellen. Zij maakten van de gelegenheid gebruik om ook nog eens hun steun te betuigen voor de voorstellen van de EU rond CbC reporting en transfer pricing, hoewel een aantal andere lidstaten daar mordicus tegen is.
 
 
Het officiële communiqué van de Londonse anti-corruptietop met alle goede voornemens van de deelnemende landen vindt u overigens hier.  
Gerelateerde artikelen