Flynth gaat boeren en tuinders financieel trainen

Samen met LTO is de training Oog op Rendement ontwikkeld.

Flynth heeft samen met de agrarische organisatie LTO een training ontwikkeld voor financieel benul bij boeren en tuinders. Deelnemers leren om te berekenen hoeveel een bank hen wil lenen voor de zaak. De training Oog op Rendemen bestaat uit vijf bijeenkomsten die komend voorjaar regionaal worden aangeboden. 

  • Flynth gaat samen met agrarische organisatie LTO trainingen geven aan boeren en tuinders over omgaan met financiële lasten
  • training bestaat uit vijf bijeenkomsten en wordt in het komende voorjaar regionaal aangeboden deelnemers die de training doorlopen
  • doelstelling is gelijkwaardigheid in gesprekken met de bank

In de lessen leert Flynth boeren en tuinders hoe ze een onderbouwd plan kunnen opstellen waarin ze uitleggen hoe ze de financiële lasten gaan betalen. Hoe beter ze dat onderbouwen, hoe soepeler een gesprek met de bank over financiering kan verlopen.

De training gebeurt in groepen van maximaal twaalf boeren en tuinders. Hun eigen jaarrekening staat daar centraal, zonder dat de privacy gevaar loopt, zo benadrukt Flynth. Van het uitwisselen van vertrouwelijke informatie zal geen sprake zijn, aldus het accountantskantoor. Wie de training doorloopt, wordt minstens een gelijkwaardige gesprekspartner voor de bank, zo belooft Flynth.

Op 11 januari kunnen geïnteresseerde agrariërs zich voorbereiden op de cursus in een mini masterclass van een uur, die online wordt gegeven. Hier komen onderwerpen ter sprake die in de training uitgebreider worden besproken, zoals de kasstroom, betalingscapaciteit en de beoordeling van bedrijfsresultaten door de bank.


Als toonaangevende bron voor accountantnieuws, strategieën en inzichten in finance en accounancy, helpt accountantweek.nl accountants, controllers en hoger financieel management om voorop te blijven lopen.

Schrijf u daarom nu in voor de heldere, korte en makkelijk leesbare nieuwsbrief van Accountantweek voor een overzicht van al het relevante nieuws, alle unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en belangrijkste meningen of volg ons op Linkedin.


Gerelateerde artikelen