Flynth en de Belastingdienst hernieuwen afspraken horizontaal toezicht

Op dinsdag 7 juni ondertekenden Flynth en de Belastingdienst een nieuw convenant horizontaal toezicht (HT). De afgelopen maanden voegden Flynth en de Belastingdienst de twee voor hun klanten bestaande convenanten samen tot één actuele en verbeterde versie.

In 2010 was het toenmalige Flynth een van de eerste adviseurs- en accountantsorganisaties met een convenant horizontaal toezicht. In 2011 fuseerde de organisatie met GIBO Groep tot het huidige Flynth. De nieuwe organisatie werkte met de convenanten van de fusiepartners. Dit veranderde op 7 juni, met de ondertekening van het nieuwe convenant. Verder werd nog een tweede HT-convenant getekend voor de fiscale verplichtingen van Flynth zelf.

Flynth: “Horizontaal Toezicht houdt in dat de Belastingdienst de (hoge) kwaliteitsnormen van Flynth erkent en er van uitgaat dat door Flynth verzorgde belastingaangiften juist en volledig zijn. Deze aangiften worden dus uit het reguliere toezicht van de Belastingdienst gehaald. Afgezien van een enkele controle (op basis van een steekproef), worden ondernemers niet meer geconfronteerd met uitgebreide onderzoeken of vragenbrieven. De combinatie van het bieden van rechtszekerheid en het ontzorgen spreekt ondernemers aan. Bovendien vindt het overleg met de Belastingdienst over eventueel bij ondernemers spelende thema’s veel pragmatischer plaats in een overigens prettige sfeer. Immers de basis voor het convenant Horizontaal Toezicht is wederzijds vertrouwen. Dit neemt niet weg dat Flynth met durf en pro activiteit ondernemers blijft adviseren.”

[Op de foto: Theo de Vries (links, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Flynth) en Fred Schippers (rechts, Directeur MKB Belastingdienst) na het ondertekenen van het convenant.]  

Gerelateerde artikelen