Fiscaal schuldig, tot het tegendeel bewezen is

Britse belastingdienst haalt meer dan een miljard pond op met Accelerated Payments wetgeving
Her Majesty’s Revenues & Customs (HMRC) heeft al ruim een miljard pond sterling extra belastingen weten te innen, nadat vorig jaar de regels rond (vermeende) belastingontduiking veranderden.
Bedrijven en individuen die verdacht worden van onwettige belastingtrucs, worden sindsdien gedwongen binnen 90 dagen hun aanslag te betalen, en moeten daarna zelf voor de rechtbank aantonen dat zij teveel of ten onrechte hebben betaald.
 
Het Accelerated Payments Regime werd geïntroduceerd met de Finance Act 2014, en volgens HMRC zijn binnen dat regime sinds augustus 2014 al ruim 24.000 aanslagen verstuurd. HMRC verwacht tot januari 2016 in totaal 64.000 aanslagen te versturen en daarmee tot £5,5 miljard op te halen.
 
De directeur-generaal ‘Enforcement and Compliance’ van HMRC, Jennie Granger, zegt: “We geven belastingontduikers steeds minder ruimte. Verdachten moeten nu vooruit betalen en later kunnen ze dan bezwaar maken. Maar wij winnen in ongeveer 8 van de tien gevallen, en heel vaak besluit men maar liever te schikken dan het tot een zaak te laten komen.”
 
Gerelateerde artikelen