‘Financiële toezichthouders moeten ‘ethische’ producten bevorderen’

Financiële toezichthouders zouden een actievere rol moeten spelen in het propageren van ‘ethische’ financiële producten. Dat is tenminste de uitkomst van een discussie van de Britse overkoepelende accountantsorganisatie Association of Chartered Certified Accountants (ACCA).
De ACCA organiseerde recentelijk een rondetafeldiscussie om te inventariseren wat er gedaan kan en moet worden om bij financiële transacties van allerlei soort meer aandacht en respect aan ethische overwegingen te geven. De aanleiding was de nieuwe Ethics in Finance Robin Cosgrove Prize van ACCA. Het panel, bestaande uit vertegenwoordigers van toezichthouders, economen, academici, financiële think-tanks, bankiers en accountants, concludeerde dat inderdaad meer actie nodig is om het vertrouwen te herwinnen. 
En het is niet genoeg om te roepen om cultuurverandering en meer en betere Corporate Governance bij banken en andere financiële instellingen – er is behoefte aan een veel bredere discussie met alle stakeholders om het geërodeerde vertrouwen te herstellen. En toezichthouders zouden een actieve(re) rol moeten spelen in het propageren van innovatie, ‘ethische’ financiële producten en diensten, omdat het publiek te apathisch is en de sterke concurrentie nu niet direct bevorderlijk is voor ‘best practices’. 
 
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 
Gerelateerde artikelen