Financieringsboost nodig? 3 vragen aan Boozt24

Boozt24 verstrekt ondernemingen in de B2B-markt een faciliteit vergelijkbaar met een bancair zakelijk krediet (rekening-courant) op basis van hun uitstaande facturen. Hoe waardevoller die debiteurenportefeuille, des te hoger het bedrag dat zij kunnen financieren.

Boozt24 is aanwezig op Accountancy Expo 2018 (bestel nu uw gratis ticket met code ACC2018) als onderdeel van de financieringsstraat die er is om kantoren te helpen financiering te vinden voor hun klanten, de mkb-ondernemers. 
 
3 vragen aan Florus van Herpt, fondsmanager bij Boozt24 

1. Welk probleem lost Boozt24 op voor accountants- en/of administratiekantoren?
Het lost problemen op voor accountants en administratiekantoren die te maken hebben met een lange betaaltermijn van hun klanten. Middels een faciliteit van Boozt24 kunnen zij het werkkapitaal op peil houden. Daarnaast zou het een tool kunnen zijn die ze hun klanten kunnen aanbevelen ter verbetering van de liquiditeits- en balansposities. Het is een relatief makkelijke manier van financieren die bedrijven in het MKB duurzaam en tegen een bancair tarief van werkkapitaal voorziet.

2. Wat is er nieuw en uniek aan? 
In ons model bepaalt de performance van de debiteurenportefeuille de kredietwaardigheid van een bedrijf. Door slimme technologie meten wij de dagelijkse performance en brengen wij vraag en aanbod van kapitaal bij elkaar.

Binnen 24 uur nadat een factuur verzonden is, kopen wij de factuur en betalen een deel ervan uit. Zo kan een MKB-er blijven werken aan de groei van zijn onderneming zonder een zakelijke lening bij een bank of dure factoraar te hoeven afsluiten.

Wij onderscheiden ons van zowel banken als factoraars, omdat wij onafhankelijk zijn, geen branches uitsluiten, transparante tarieven en spelregels hebben en meegroeien met een onderneming. Bovendien blijft de ondernemer zelf het debiteurenbeheer doen.

3. Heb je een voorbeeld van een klant en welke resultaten het heeft opgeleverd?
Het Arnhemse familiebedrijf Pabst & Pabst is als importeur van drie Duitse topmerken op het gebied van de gedekte tafel voortdurend onderweg naar haar klanten om serviesgoed, tafelbestek en glaswerk te leveren dat optimaal past bij het exclusieve karakter van de onderneming van de klant. Op basis van standaard-collecties worden nieuwe combinaties voorgesteld, al dan niet met geheel eigen elementen uit de huisstijl van de klant.

Erik Pabst, ondernemer: “Om steeds snel goederen af fabriek geleverd te kunnen krijgen, is een goede betaling richting de fabrikant essentieel. Vanwege het high-end segment waarin het Arnhemse bedrijf Pabst & Pabst –architect van de gedekte tafel – opereert, moeten vaak binnen korte tijd aanzienlijke bedragen worden betaald. “Door te werken met bevoorschotting via het platform van Boozt24 kunnen we heel snel voldoen aan onze betalingsverplichting richting fabrikant.”

[avg-advertorial slug=”kom-naar-de-accountancy-expo-op-18-juni-2019″]

Gerelateerde artikelen