Financieel topman KPMG Meijburg opgestapt

KPMG Meijburg kan op zoek naar een nieuwe financieel bestuurder. Zoveel is wel duidelijk nu blijkt dat topman Wiebe Cnossen vertrokken is bij het kantoor, nadat hij zich misdragen zou hebben ten opzichte van vrouwelijke collega’s.

“Seksschandaal in top van KPMG Meijburg”, zo kopte De Telegraaf dinsdag in een nieuwsbericht op de website. De topman van KPMG Meijburg zou zich eerder dit jaar tijdens een uitje aan een medewerkster vergrepen hebben, die daarop een klacht tegen hem indiende. De financieel bestuurder werd al kort na het incident geschorst. Hij besloot vervolgens per 1 april KPMG Meijburg te verlaten. Vandaag gaat de krant dieper in de op de zaak en wordt duidelijk dat de Meijburg-topman zich tijdens een skireisje vergrepen zou hebben aan een jonge fiscaal juriste.

Het FD meldt trouwens dat Cnossen al eerder dan 1 april vertrokken is als bestuurder bij KPMG Meijburg. Volgens de krant blijkt uit de administratie van de Kamer van Koophandel dat hij al per 1 februari van dit jaar is afgetreden als Meijburg-bestuurder.

Het bestuur van het belastingadviesbureau is zelf een onderzoek gestart onder begeleiding van ‘een externe deskundige’. RTLZ meldt dat KPMG Meijburg hierbij geen hulp van de politie heeft ingeschakeld. 

Gerelateerde artikelen