Financial Reporting Council: kwaliteit audits van Grant Thornton schiet tekort

De professionele kwaliteit van top-five kantoor Grant Thornton wordt bekritiseerd door de Britse financiële waakhond FRC in hun meest recente inspectierapport.
De FRC concludeert dat van de acht audits door Grant Thornton, die ze nader bestudeerd hebben, er drie ‘significante verbeteringen’ nodig hebbenn om aan de professionele kwaliteitsstandaarden te voldoen.
 
De FRC is vooral ook teleurgesteld, omdat een van die audits voor een bepaalde onderneming vorig jaar ook al bekeken en te mager bevonden was – GT had dus blijkbaar niets geleerd van de aanbevelingen die de FRC vorig jaar gedaan had. Voor de twee andere audits geldt dat GT meer onderzoek zou moeten doen om de conclusies in het auditrapport fatsoenlijker te onderbouwen.
 
Om zeker te stellen dat GT de kwaliteit van hun audit-werk verhoogt en onafhankelijkheid van de auditors kan garanderen, zou het kantoor ‘meer professionele scepsis’ moeten betrachten tegenover wat de te auditen organisatie beweert; en zijn eigen quality-controls nog verder moeten verbeteren en versterken.
 
Slechts drie van de acht onderzochte audits door GT waren echt ‘up to standard’, volgens de FRC. 
Crowe Clar Whitehill krijgt een compliment voor de kwaliteit van hún audits.
Gerelateerde artikelen