FEE: welke assurance leveren accountants rond niet-financiële informatie?

De FEE publiceert een position paper over de EU-richtlijn over de bekendmaking van niet-financiële en diversiteitsinformatie.
De lidstaten moeten deze richtlijn op 6 december 2016 in hun nationale wetgeving hebben geïmplementeerd, bedrijven moeten zich er vanaf 2017 aan houden in hun verslaglegging.
Dat betekent dat ca 6000 grotere Europese ondernemingen verplicht informatie dienen te gaan verschaffen over hun inspanningen rond (het welzijn van) milieu, maatschappij en medewerker, maar ook over hun omgang met mensenrechten en ABC-issues ( witwassen en corruptie). Daarnaast moeten zij inzicht geven in hun diversiteitsbeleid voor de hogere rangen en functies. 
 
De controlerend accountant zal moeten ‘checken’ of en hoe er over deze onderwerpen compliant gerapporteerd wordt, en sommige landen zullen ook eisen dat een onafhankelijke assurance service provider de geboden informatie als ‘waarheid’ aanmerkt.  
 
In deze position paper schetst de FEE wat deze nieuwe regelgeving in de praktijk betekent en hoe de Europese accountants kunnen bijdragen aan vertrouwen in en geloofwaardigheid van de gerapporteerde data, en op die manier tegemoet kunnen komen aan de wensen van de stakeholders.
 
Gerelateerde artikelen