FEE roept op tot innovatie in corporate reporting

De Fédération des Experts-comptables Européens – Federation of European Accountants stelt dat het jaarverslag en de andere financiële rapportages cruciaal zijn voor de accountability van een organisatie.
Volgens de FEE zijn dat de belangrijkste kanalen, via welke organisaties met hun stakeholders communiceren over hun positie en performance.
In een nieuw rapport komen de accountants met een aantal ideeën en suggesties om ‘corporate reporting’ te vernieuwen, zodat die communicatie mee evolueert met de veranderende economische realiteiten van de 21ste eeuw en de wensen en behoeften van een steeds bredere groep stakeholders.
 
De suggesties van de FEE zijn van belang voor politici en beleidsmakers, voor standaardisatie-instellingen, toezichthouders en wetgevers, voor bedrijven en hun relaties, waaronder natuurlijk in de eerste plaats aandeelhouders, en natuurlijk voor de ‘accountancy profession’ die de FEE representeert.
Daarom vraagt de FEE vooral de laatste groep om liefst voor 30 juni 2016 feedback te geven op de voorstellen.
 
Het gaat de FEE om een nieuwe benadering van corporate reporting, inhoudende dat een organisatie een ‘executive summary’ geeft van haar corporate affairs, ondersteund door meer gedetailleerde informatie: het CORE & MORE model. 
Gerelateerde artikelen