FASB legt formeel wijzigingen in revenue recognition standaard voor

De pogingen van de FASB om problemen rond de nieuwe revenu recognition standaard op te lossen gaan een nieuwe fase in, nu de board van de FASB formeel voorstellen doet om de standaard weer te wijzigen, zodat meer duidelijkheid komt rond het identificeren van leveranciers-prestatieverplichtingen en licentiëring.
Het wijzigingsvoorstel borduurt voort op de reacties die men ontving vanuit de transition resource groep, die aan zowel de FASB als de IASB adviseert in hun gezamenlijk streven naar uniformering van de standaards.
 
De IASB heeft zich na discussies met die groep bereid verklaard de eigen standaard aan te passen, maar wat de FASB nu voorstelt is toch weer ietsje anders.
De update die de FASB nu voorstelt, Revenue From Contracts With Customers (Topic 606): Identifying Performance Obligations and Licensing, tackelt een aantal gebieden waar in de praktijk verschillende interpretaties mogelijk leken. Ook hoopt het voorstel de kosten en complexiteit van implementatie van de standaard en daarna het gebruik te verminderen. 
Ook op deze versie kan men weer reageren via de site van de FASB.
 
Gerelateerde artikelen