FASB komt 25 februari as. met eigen US GAAP Lease-standaard

De US Financial Accounting Standards Board (FASB) heeft aangekondigd dat op 25 februari as. US GAAP-reporters hun eigen nieuwe lease-standaard krijgen.
De International Accounting Standards Board (IASB) heeft op 13 januari jl. de nieuwe accounting standard IFRS 16 Leases gelanceerd. IFRS 16 wordt van kracht vanaf 1 januari 2019. De FASB heeft bekend gemaakt dat de nieuwe US GAAP Lease-standard op 25 februari as. zal verschijnen.
 
De belangrijkste wijziging is ook hier, dat ‘right-of-use’ activa en lease-verplichtingen voortaan op de balans zullen moeten worden opgenomen. 
 
De nieuwe standaard wordt van kracht voor ( volgens US GAAP rapporterende) beursgenoteerde ondernemingen vanaf 15 december 2018, dus ook vanaf 1 januari 2019 voor ondernemingen van welke het fiscale jaar samenvalt met het kalenderjaar.
 
 
 
___________________________________________________________________________________________________ 

In 1 dag perfect inzicht in US GAAP

Heeft u met de financiële verslaggeving van een Amerikaanse onderneming, of een Nederlandse dochter van een Amerikaanse moedermaatschappij te maken? Dan is kennis over US GAAP onontbeerlijk. Volg de cursus US GAAP Essentials. Meld u direct aan.

___________________________________________________________________________________________________ 

 
Gerelateerde artikelen