EY-Earthwatch Ambassadeurs doneren ruim 3000 uren voor duurzaamheidsresearch

EY werkt samen met het Earthwatch Instituut, een non-profit organisatie die wereldwijd professionals/vrijwilligers uitzet om lokale ondernemers te helpen duurzaam te werken.
EY heeft met Earthwatch het EY-Earthwatch Ambassadors programma opgezet en heeft zojuist aangekondigd dat medewerkers in 2016 3120 (declarabele) uren beschikbaar stellen om ondernemers in Midden- en Zuid- Amerika te helpen en trainen om duurzamer te opereren.
‘Ambassadeurs’ uit vestigingen van EY in de Amerika’s en Israel hebben zich dit jaar al ingezet voor projecten in Brazilië en Mexico. Een veertigtal EY-ers zetten deden onderzoek en gaven advies aan bedrijfjes op het platteland. 
 
“Het EY-Earthwatch Ambassadors programma biedt onze medewerkers een uitmuntende  mogelijkheid om hun horizon te verbreden en om hun deskundigheid op ongewone plaatsen toe te passen,” aldus Deborah Holmes, director of Corporate Responsibility van EY America. “Met die ervaring worden de leiderschapskwaliteiten van onze mensen uitgebreid, zij maken kennis met andere culturen en in het veld leren zij pas echt wat ‘werken in een team’ betekent.”
 
In Brazilië hielpen EY-ers een ecotouristisch familiehotel opzetten, en assisteerden wetenschappers bij het in kaart brengen en beschrijven van de bidodiversiteit en het ecosysteem van de omgeving. In Mexico hielpen zij een agrarische coöperatie op weg naar meer duurzame en toch profijtelijke vormen van landbouw. Ook assisteerden zij bij een onderzoek naar de (veiligheid en bedreigingen van) beschikbare waterbronnen. 
Al meer dan 200 EY-accountants en consultants hebben de afgelopen jaren in totaal ruim 16.000 uur gedoneerd aan Earthwatch. Meer over het ambassadeursprogramma leest u vis de site van EY.
Gerelateerde artikelen