EY wil i3 overnemen

EY heeft vandaag bekendgemaakt dat de organisatie het voornemen heeft om i3, Intelligence in Information BV, over te nemen. De beoogde overname zorgt ervoor dat EY in Nederland één van de belangrijkste spelers wordt op het gebied van Business Intelligence, Data Analytics en Predictive Analytics.

i3 verleent diensten op het gebied van Business Intelligence, Data Analytics en Predictive Analytics.  Vanaf het identificeren van de informatiebehoefte tot en met de realisatie, implementatie en het beheer van de oplossing. De onderneming is in 2001 opgericht en telt op dit moment 45 werknemers. i3 is actief in Nederland en België.

Marcel van Loo, bestuursvoorzitter van EY in Nederland: “Wereldwijd is het werkgebied van business intelligence en data analytics een enorme groeimarkt. Met deze acquisitie komen we verder tegemoet aan de vraag van onze cliënten om dergelijk gespecialiseerd advies te verstrekken. De specialisten van i3 zullen ons ook ondersteunen bij de digitalisering van onze controlewerkzaamheden om de kwaliteit hiervan verder te verbeteren. De diensten van i3 versterken onze activiteiten gericht op data analytics en de beoogde overname is in lijn met de groeiambities van onze organisatie.”

i3 adviseert een groot aantal ondernemingen. Geeta Chetty, directeur en mede-eigenaar van i3: “Door de beoogde overname krijgen wij toegang tot een internationale markt. Onze klanten vragen steeds meer een integrale aanpak bij hun uitdagingen op het  gebied van business intelligence en data analytics. Door toe te treden tot EY zijn wij meer dan ooit in staat om onze klanten nog breder te bedienen. De op handen zijnde overname biedt niet alleen de organisatie prachtige groeiperspectieven maar ook voor onze medewerkers liggen een verbreding van hun werkzaamheden en meer doorgroeimogelijkheden in het verschiet.” 

De komende periode wordt benut om de integratie mogelijk te maken. Naar verwachting zal de afronding in het eerste kwartaal van dit jaar plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen