EY: wij zijn geen accountantskantoor, al zit accountancy (nog) wel in ons bloed

Advocaten van EY Legal Services hebben succes, zeggen ze, omdat ze ‘anders’ zijn dan de traditionele advocatenkantoren.
“We hebben er baat bij gehad, en hebben dat nu nog steeds, dat onze confrères ons niet goed kunnen plaatsen,” aldus het hoofd van EY’s juridische dienstverleners in het VK.
“Veel juristen praten nog steeds over EY als ‘die accountants’, terwijl al meer dan de helft van de omzet van EY via bredere managementconsultancy- diensten gegenereerd wordt. “Qua cultuur hebben wij nog steeds iets van een accountantskantoor, maar we zijn zeker geen kantoor met alleen accountants!”.
 
EY Legal Services wil overigens geenszins de oude advocatenfirma’s uit de markt drukken. “Wij willen niet dezelfde diensten bieden als zij – wij richten ons op nieuwe niches en specialismen. Als we daar niet in zouden slagen had deze verbreding van ons dienstenpakket weinig toegevoegde waarde.”
 
EY is van plan om in meer dan 80 landen de juridische markt te betreden, en is naast PwC Legal  en KPMG de derde Big Four, die een ‘alternative business structure’ licentie heeft verworven van de Britse Solicitors Regulation Authority. Deloitte heeft tot dusverre volgehouden géén juridische uitbreidingsplannen te hebben. 
 
Gerelateerde artikelen