EY USA biedt 16 weken zwangerschapsverlof voor moeders én vaders!

In de strijd om nieuw talent worden de secundaire arbeidsvoorwaarden in de VS steeds aantrekkelijker. Naast onbeperkt betaalde vakantiedagen nu ook uitgebreid zwangerschapsverlof!
EY USA biedt nu moeders én vaders 16 weken zwangerschapsverlof. Dat verlof geldt zowel voor natuurlijke geboorten als bij adoptie, kinderen uit draagmoederschap, pleegouderschap of voogdij.
Tegelijk kondigde EY aan genereuze financiële steun te gaan verlenen bij vruchtbaarheidsbehandelingen, draagmoederhuur en adoptie.  EY is de eerste grote onderneming die vaders en moeders evenveel ouderschapsverlof geeft, maar de verwachting is dat andere kantoren en dienstverleners als IBm en dergelijke snel zullen volgen.
 
Alle grote kantoren doen hun best om aantrekkelijke werkgevers te zijn voor vooral de jongste generatie. Zo helpt PwC bij het aflossen van studieschulden ( tot $1200 per jaar). Grant Thornton staat medewerkers toe zoveel (betaalde) vakantiedagen op te nemen als zij nodig achten, zonder vaste limieten.
Zwangerschapsverlof is overigens inmiddels al in 4 staten ( New York, California, New Jersey en Rhode Island) een wettelijk recht, en ook een stad als San Francisco eist dat werknemers in die stad tenminste 6 weken betaald zwangerschapsverlof krijgen.
 
De financiële steun die EY biedt aan (would be) ouders bestaat uit tot $25.000 per gezin voor adoptie, vruchtbaarheidsbehandelingen etc. – inclusief voor het indien noodzakelijk invriezen van sperma of eitjes. En: alle ‘perks’ zijn bovendien beschikbaar voor zowel hetero- als homoseksuele stellen. 
 
Meer over hoe EY – en andere kennisbedrijven – hun best doen om de beste werknemers binnen te halen en te houden leest u via accountingtoday.com.
Gerelateerde artikelen