EY UK beknibbelt sterk op de fiscale praktijk

Een handvol partners van de fiscale tak is ontslagen.

EY UK kleedt de loonsverhoging voor fiscalisten sterk uit. Een handvol partners van deze tak is ontslagen. Dit als gevolg van de barre omstandigheden op de Britse markt voor de Big Four-keten, meldt de Financial Times. Daarnaast heeft EY UK loonsverhogingen en bonussen sterk versoberd voor de fiscalisten. Medewerkers kunnen 2,2 procent extra loon tegemoetzien. Dat was vorig jaar zes procent en tien procent in 2022. De loonsverhoging is lager dan de Britse inflatie.

De fiscale praktijk van EY UK telt 4.400 medewerkers. Loonsverlagingen en ontslagen komen steeds vaker voor bij de Big Four in Groot Brittannië, waar de omstandigheden moeilijk zijn voor accountantskantoren. De minder genereuze beloningen laten zien hoe enkele van de grootste Britse professionele dienstverleners de uitbetalingen aan het einde van het jaar beperken na een moeilijkere periode voor de sector. Concurrent PwC gaf de meeste Britse werknemers in juli een loonsverhoging van drie procent.

(tekst loopt door onder het blok)

Als toonaangevende bron voor accountantnieuws, strategieën en inzichten in finance en accountancy, helpt accountantweek.nl accountants, controllers en hoger financieel management om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de heldere, korte en makkelijk leesbare nieuwsbrief van Accountantweek voor een overzicht van al het relevante nieuws, alle unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en belangrijkste meningen of volg ons op Linkedin.

EY wilde niet zeggen welke loonsverhogingen en bonussen het personeel in zijn andere divisies dit jaar ontving. Belastingadvies is doorgaans een veerkrachtigere bedrijfstak tijdens periodes van marktturbulentie vergeleken met enkele andere divisies van het bedrijf, met name de adviestak waar het al langer moeilijk gaat.

EY startte vorig jaar ook een kostenbesparende actie na de ineenstorting van Project Everest, het plan om de audit- en consultingafdelingen wereldwijd te splitsen en honderden functies in het VK te schrappen. Ook op de partners wordt bezuinigd, de winst per partner kan met wel vijftien procent dalen.

Slecht jaar KPMG UK eindigt in salarisverhoging voor partners

Gerelateerde artikelen