EY komt met ‘online CFO’ voor startups

Tijdens een evenement van startup-platform Get In The Ring lanceerden drie medewerkers van accountants- en adviesorganisatie EY de Finance Navigator, een ‘online CFO’ voor startups en scaleups.

Deze financiële planningssoftware, speciaal ontworpen voor startups en scaleups, moet de snelgroeiende bedrijven gaan helpen robuuste financiële prognoses te maken die hen helpt bij het sturen van hun onderneming en het overtuigen van investeerders. Saillant detail is dat Finance Navigator zelf ook een startup is, weliswaar binnen de corporate omgeving van EY.

Patrick Gabriëls, verantwoordelijk voor innovatie bij EY Nederland, legt uit: “Een heel groot deel van onze huidige dienstverlening wordt op den duur geautomatiseerd. Onze visie is dat we maar beter zelf de partij kunnen zijn die dit in gang zet. Daarom hebben we een intern innovatieprogramma Innovate EY opgezet. Finance Navigator is een succesvolle uitkomst hiervan. Het combineert de extensieve kennis die wij in huis hebben over cijfers met een innovatieve digitale oplossing”.

Hoe hebben de oprichters het ondernemen binnen een corporate omgeving tot nu toe ervaren? Wout Bobbink, één van de bedenkers en specialist op het gebied van entrepreneurial finance: “Het is super dat we tijd en geld krijgen om dit te doen. De gevestigde naam van EY helpt ons in de verkoop. Maar tijdens de productontwikkeling hebben we het voorbije jaar door heel wat spreekwoordelijke hoepels moeten springen om te voldoen aan de regels omtrent bijvoorbeeld compliance en onafhankelijkheid. Dat was niet altijd eenvoudig”.

Nu the Finance Navigator er is, zijn de oprichters niet zonder ambitie. Hoewel de Finance Navigator vandaag wordt gepresenteerd, was het product stiekem al 2,5 week ‘live’ en zijn er reeds meer dan 50 klanten aangesloten.

Bij het knallen van de champagnekurken op 31 december moeten zo’n 200 snelgroeiende bedrijven gebruik maken van de online CFO. De ambities reiken verder dan onze landsgrens en de corporate ondernemers verwachten derhalve over vijf jaar 18.000 gebruikers wereldwijd te hebben.

 

Gerelateerde artikelen