EY en Microsoft breiden samenwerking uit

Steeds meer bedrijven maken gebruik van digitale technologieën om groei te realiseren. Daarom introduceert EY samen met Microsoft een aantal nieuwe diensten om organisaties te begeleiden bij een veilige overgang naar de cloud en het Internet of Things (IoT) en ze te beschermen en te beveiligen tegen cybercriminaliteit.

De nieuwe diensten zijn een uitbreiding van het samenwerkingsverband dat EY in 2015 met Microsoft is aangegaan. Deze diensten zijn de eerste van een reeks geplande, gezamenlijk ontwikkelde diensten om organisaties weerbaar te maken tegen cyberaanvallen. Het gaat om beveiligingsdiensten voor de digitale onderneming, digitale identiteit, databescherming, versterking van het vermogen om te reageren op en te herstellen van incidenten, en betere beveiliging in een cloud-omgeving.

De nieuwe diensten helpen CIO's en CISO's van ondernemingen uit de Fortune 500 en het mid-market segment bij het aanpakken van een aantal van de grootste uitdagingen, zoals het integreren van cyber readiness in alle aspecten van steeds verder digitaliserende ondernemingen, het verbeteren van detectie en reactie, en het ondersteunen van de ‘innovate or die’-omgeving waarmee zo veel bedrijven te maken hebben.

Paul van Kessel, EY Global Cybersecurity Leader: "Uit de jaarlijkse EY Global Information Security Survey blijkt dat er nog heel wat moet gebeuren, willen organisaties operationeel blijven in een wereld die steeds meer connected wordt en waarin aanvallen dus ook steeds grotere schade aanrichten. De nieuwe diensten die Microsoft en EY hebben ontwikkeld, kunnen onze klanten helpen bij het aanpakken van de cybersecurity-problemen waarmee ze worden geconfronteerd."

Tot de nieuwe diensten behoren onder andere:

  • Secure Digital Enterprise: een dienst die organisaties kan helpen nieuwe applicaties via een beveiligd development testing-proces te beschermen, opkomende digitale technologieën als IoT in te voeren en hun digitale identiteit en data te bewaken, en die dusdanige cloudbeveiliging biedt dat organisaties het vertrouwen kunnen opbouwen om over te schakelen naar de cloud.
  • Active Dectection and Response: een nieuwe functionaliteit waarin de Enterprise Threat Detection (MDR), Incident Response and Persistent Adversary Detection Service van Microsoft wordt gecombineerd met een scala van strategische hersteldiensten van EY, zoals live cyber war games, Cyber Compromise Diagnostics en forensisch herstel en incident response, die klanten kunnen helpen bij het detecteren van, reageren op en herstellen van een cyberaanval of binnendringing.
  • Next Generation Security Operations: EY en Microsoft kunnen in het kader van Cybersecurity-as-a-Service nu samen een schaalbare, veilige controle- en beschermingsdienst voor de cloud bieden via een geïntegreerde, op de cloud gebaseerde omgeving, die gebruik maakt van de geavanceerde beveiligingstechnologieën van Microsoft Azure.
Gerelateerde artikelen