Extendum werkt voor assurance-opdrachten samen met Spiegel Accountants

Extendum, de service-organisatie voor MKB-accountantskantoren die onlangs failliet werd verklaard maar inmiddels een doorstart heeft gemaakt, laat weten dat een samenwerking is aangegaan met Spiegel Accountants in Zwolle. Spiegel gaat de assurance-opdrachten uitvoeren.

Extendum: “Om onze assurancepraktijk op een efficiënte wijze te kunnen voortzetten, zijn wij een samenwerking aangegaan met Spiegel Accountants in Zwolle, een kantoor dat is aangesloten bij Extendum. Alle assurance-opdrachten die wij voor onze relaties uitvoeren worden via Spiegel Accountants uitgevoerd. Hierbij is Cor Jonkers RA de eindverantwoordelijk accountant voor deze opdrachten en aanspreekpunt. Hij zal dan ook het merendeel van de werkzaamheden uitvoeren en is daartoe geregistreerd als verbonden accountant aan Spiegel Accountants. Via Spiegel Accountants kunnen ook wettelijke controles worden uitgevoerd. Cor Jonkers is daartoe als verbonden externe accountant ingeschreven in het AFM-register.”

Ook voor pensioenadvies is Extendum trouwens een samenwerking aangegaan. Pensioenberekeningen en –advies wordt voortaan uitgevoerd door Pensioen & Planning Nederland. Aanspreekpunt zijn Noach van Beusekom en Maarten Boerhof – voor veel kantoren geen onbekenden want in het verleden waren zij ook betrokken bij Extendum.

Verder meldt Extendum dat de activiteiten vooralsnog zullen worden voortgezet vanuit de huidige huisvesting in Soesterberg. De vestiging in Drachten wordt vanwege de lage bezetting gesloten. Voor de Noordelijke kantoren blijft het (voormalig) adres in Drachten wel uitgangspunt voor de reisuren en –kosten en blijven de adviseurs die voorheen vanuit de vestiging in Drachten werkten dichtbij omdat zij voortaan deels vanuit huis werken.

Gerelateerde artikelen