Extendum coacht accountants bij mkb-financieringen

Extendum, het kennis- en adviescentrum voor accountantskantoren in het mkb, wil accountants inzicht geven in de nieuwste financieringsmogelijkheden en brengt daarom haar samenwerkingspartners op het gebied van financieringen bij elkaar. Op de Extendum Financieringsdag 2015 presenteren elf financieringsaanbieders de nieuwste financieringsoplossingen van dit moment.

Naast hoofdsponsor ING is Hans Biesheuvel, ONL-voorzitter en oprichter van De Nieuwe Ondernemers Bank, één van de sprekers. Accountants kunnen de financieringsdag bezoeken op 21, 28 september of 5 oktober 2015 in respectievelijk Eindhoven, Zwolle of Hoofddorp. Van crowdfunding tot factoring en van microkrediet tot informal investors: ING, Qredits, Spotcap, Alfa Commercial Finance, Collin Crowdfund, Finker, FundIQ, Matchinvest, NEOS, NL Credit Services en DCMF delen hun financieringsoplossingen en mogelijkheden in elf  workshops. De sprekers nemen de deelnemers mee in de actualiteit en de ontwikkelingen op het gebied van financieren in het mkb.

Extendum: ‘Financieren binnen het mkb gaat anno 2015 niet meer zo eenvoudig als voorheen. Banken stellen andere eisen en bedrijven krijgen steeds vaker nul op het rekest bij hun bank. mkb-ondernemers moeten tegenwoordig dus op zoek naar alternatieve financieringsvormen die in combinatie met een bankfinanciering of stand-alone kunnen worden toegepast. En vaak kloppen ze dan als eerste aan bij hun accountant! Tegelijkertijd groeit het aanbod van alternatieve financieringsvormen explosief. Maar hoe kun je beoordelen welke financiering aansluit bij een betreffende situatie? Wie is betrouwbaar en met welke kosten moet je rekening houden? En hoe leg je contact met de kredietverstrekker? Allemaal vragen waarmee adviseurs worden geconfronteerd. Het is dus voor de accountant zaak om hierover kennis te vergaren en deze kennis op het gebied van de vele financieringsvormen en -aanbieders actueel te houden.’

In haar rol als brancheorganisatie, voelt Extendum zich verantwoordelijk voor de ondersteuning van accountantskantoren bij de zoektocht naar de juiste vorm van financiering. In dat kader heeft Extendum geïnvesteerd in expertise op dit gebied en is zij samenwerkingsverbanden aangegaan met diverse aanbieders van verschillende vormen van financieringen. De diensten van de verschillende aanbieders en de coachende rol van Extendum komen samen op de Extendum Financieringsdag.

Gerelateerde artikelen