Ex-topman EY Duitsland in beroep tegen megaboete

Hubert Barth kreeg drie ton boete wegens zijn rol bij het Wirecard-schandaal.

De voormalige topman van EY Duitsland, Hubert Barth, gaat in beroep tegen een boete van 300.000 euro die hij opgelegd kreeg vanwege zijn rol in het Wirecard-schandaal. Die boete heeft hij gekregen van Apas, de Duitse waakhond voor de accountancy.

  • Topmensen van EY Duitsland hebben boetes gekregen voor hun rol bij het Wirecard-schandaal
  • De hoogste boete is voor de voormalige topman van EY DL, Hubert Barth
  • Hij vindt echter dat hij niets verkeerds heeft gedaan en gaat in beroep tegen de prent
  • Barth liet de accountantstak van EY Duitsland spectaculair laten groeien tijdens zijn bewind

Barth kreeg de boete vorige maand. Dat er boetes werden uitgereikt aan vijf betrokkenen werd vorig jaar aangekondigd. De boetes voor dit vijftal liepen uiteen van 23.000 euro tot drie ton. Namen van de verbalisanten zijn niet bekendgemaakt door Apas, maar in het geruchtencircuit gonsde de naam van Barth al rond. [Artikel gaat verder na de volgende advertentie]

Nu heeft zijn advocaat tegen de Financial Times verteld dat hij beroep aantekent namens zijn cliënt. EY zelf heeft een boete van een half miljoen gekregen voor de rol bij het Wirecard-schandaal. EY controleerde tien jaar de boeken van het gevallen betaalbedrijf, zonder te ontdekken dat bijna twee mijard euro aan tegoeden alleen bestonden op papier.

EY zei in maart het niet eens te zijn met de bevindingen van Apas, maar liet zijn juridische beroep tegen de uitspraak intrekken en besloot opgelegde sancties volledig na te leven.

Onder leiding van Barth groeide Ede accountantstak van EY Duitsland spectaculair. Prestigieuze klanten als Deutsche Bank en Deutsche Telekom werden als klant binnengehaald.


Als toonaangevende bron voor accountantnieuws, strategieën en inzichten in finance en accountancy, helpt accountantweek.nl accountants, controllers en hoger financieel management om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de heldere, korte en makkelijk leesbare nieuwsbrief van Accountantweek voor een overzicht van al het relevante nieuws, alle unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en belangrijkste meningen of volg ons op Linkedin.


 

Gerelateerde artikelen