Europese Commissie keurt wijzigingen IAS 1 goed

In het Publicatieblad van de Europese Unie is de verordening gepubliceerd over de goedkeuring door de Europese Commissie van wijzigingen van International Accounting Standard 1 (Presentatie van de jaarrekening).

Op 18 december 2014 heeft de International Accounting Standards Board (IASB) wijzigingen in International Accounting Standard (IAS) 1 ‘Presentatie van de jaarrekening’ met als titel ‘Initiatief op het gebied van de informatieverschaffing gepubliceerd. Met de wijzigingen wordt beoogd tot een doeltreffendere informatieverschaffing te komen en ondernemingen ertoe aan te moedigen zich door professionele oordeelsvorming te laten leiden bij het uitmaken welke informatie in hun jaarrekening moet worden verschaft wanneer zij IAS 1 toepassen.

De wijzigingen in IAS 1 brengen met zich mee dat IAS 34 en International Financial Reporting Standard (IFRS) 7 moeten worden gewijzigd om de samenhang tussen de internationale standaarden voor jaarrekeningen te waarborgen. Overleg met de European Financial Reporting Advisory Group heeft bevestigd dat de wijzigingen in IAS 1 beantwoorden aan de in artikel 3, lid 2, van Verordening (EG) nr. 1606/2002 vervatte goedkeuringscriteria. Verordening (EG) nr. 1126/2008 moet daarom dienovereenkomstig worden gewijzigd. De in deze verordening vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het Regelgevend Comité voor financiële verslaglegging,

Gerelateerde artikelen