Europese accountants blij met actieplan kapitaalmarktunie

De FEE (Federation of European Accountants) stelt dat het Europese accountantsberoep de plannen van de Europese Commissie om diepere en sterkere kapitaalmarkten te creëren ondersteunt. De FEE reageert hiermee op het actieplan dat woensdag door de Europese Commissie werd gelanceerd met eerste maatregelen voor een echte Europese kapitaalmarktunie.

De plannen van Brussel moeten het voor ondernemingen in Europa makkelijker maken om aan financiering te komen, zonder altijd afhankelijk te zijn van banken. Brussel wil onder meer barrières wegnemen, zodat het makkelijker wordt voor investeerders en ondernemers om over nationale grenzen heen zaken te doen. Ook moet financiering voor ondernemingen diverser worden en moeten de kosten om leningen te krijgen naar beneden.

Ook KPMG heeft inmiddels ook gereageerd op het actieplan kapitaalmarktunie van de Europese Commissie. KPMG is net als de FEE positief over de plannen, maar zet druk op de ketel. Onderdelen van het plan zouden niet pas in 2019, maar al veel eerder uitgevoerd moeten worden. 

Gerelateerde artikelen