Europees hoger beroep onmogelijk zolang mededingsingszaak nationaal wordt onderzocht

Telecomprovider Si.Mobil uit Slowakije (eigendom van Telekom Austria) heeft het ernstige vermoeden dat semi-staatsbedrijf Mobitel aldaar de concurrentie uit de markt drukt. De Europese Commissie verklaarde in 2011 een klacht hierover niet ontvankelijk, omdat de Sloveense AFM de zaak reeds onderzocht. Terecht oordeelt het Europese Hof nu.
Deze kwestie werd door Si.Mobil dus vergeefs aanhangig gemaakt bij het Europese Hof (Case T-201/11), dat op 17 december 2014 concludeert dat de Commissie terecht geen gehoor gaf aan de klachten over concurrentievervalsing door Mobitel, omdat de klacht ook in het land zelf in onderzoek is. 
Daarmee, aldus het Hof, wordt recht gedaan aan het principe (geformuleerd in Regulation (EC) No 1/2003) dat dergelijke kwesties door de meest nabije jurisdictie moeten worden behandeld en opgelost. 
 
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 
Gerelateerde artikelen