ESMA en IFRS® Foundation versterken banden

De European Securities and Markets Authority (ESMA) en de IFRS Foundation gaan nóg nauwer samenwerken bij de ontwikkeling van standaarden en het bevorderen van de consistente toepassing ervan.

De missie van de IFRS Foundation is, om via de International Accounting Standards Board een enkele set hoogwaardige standaards te ontwikkelen en ingang te doen vinden, waardoor de transparantie, accountability en efficiency van de wereldwijde kapitaalmarkten verbetert. Inmiddels hebben al meer dan 120 landen zich gecommitteerd aan de IFRS-standaarden.

ESMA is een onafhankelijke ‘autoriteit’ binnen de EU, die eveneens als doelstelling heeft het beschermen van de rechten van beleggers in stabiele en gestroomlijnde financiële markten, binnen de EU. Een van de rollen van ESMA is het promoten en ondersteunen van consistente toepassing van standaarden voor financiële rapportage.

Vandaag publiceren de organisaties een Statement of Protocols, dat in wezen een update is van een samenwerkingsovereenkomst uit 2014. Steven Maijoor, voorzitter van ESMA, is blij: “Het is goed dat onze organisaties de banden nog eens aantrekken en versterken. Betere informatievoorziening voor beleggers en andere stakeholders is cruciaal voor de bloei en groei van de Europese kapitaalmarkt. Samen met de IFRS staan we alleen maar sterker in dat streven!”

 

Gerelateerde artikelen