Energietransitie is schot in de roos voor Arcadis

Mede dankzij de groene hausse heeft het bedrijf 3,1 miljard aan werk.

Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar flink meer omzet geboekt. Dat was mede te danken aan gegroeide investeringen in de energietransitie. Het bedrijf wist ook het orderboek verder te vullen en heeft nu voor een recordbedrag aan werk op de plank liggen.

Arcadis houdt zich onder meer bezig met projecten rond verduurzaming van bezittingen zoals bedrijfspanden en helpt bedrijven met het ontwikkelen van een duurzaamheidsstrategie. Ook werkt Arcadis aan klimaatoplossingen.

Ondanks de geopolitieke turbulentie en toegenomen economische onzekerheid bleven regeringen, overheidsinstanties en de particuliere sector investeren, aldus de topman. De recente Amerikaanse Inflation Reduction Act, de Amerikaanse en Europese CHIPS Acts en het REPowerEU energieplan in Europa zijn volgens Oosterveer voorbeelden van investeringspakketten die Arcadis volop kansen bieden.

De zogeheten Inflation Reduction Act is het pakket belastingvoordelen en subsidies waarmee president Joe Biden de industrie in eigen land steunt om de groene transitie te versnellen. Ook de Europese Unie wil als antwoord daarop geld vrijmaken voor Europese bedrijven. Dat is volgens Oosterveer goed nieuws voor Arcadis.

Arcadis heeft 3,1 miljard euro aan werk, 13 procent meer dan een jaar geleden. Het bedrijf sloot het vierde kwartaal af met een netto-omzet van 861 miljoen euro. Dat was 32 procent meer dan een jaar eerder. Over heel 2022 boekte het bedrijf een recordomzet van iets meer dan drie miljard euro.

Gerelateerde artikelen