EIB garandeert 500 miljoen aan mkb-leningen door NIBC

De Europese Investeringsbank (EIB) en NIBC hebben een garantieovereenkomst getekend ter ondersteuning van tot 500 miljoen euro aan leningen voor innovatieve middelgrote bedrijven. De operatie wordt ondersteund door de ‘InnovFin - EU-financiering voor innovatieve ondernemingen’ garantiefaciliteit voor midkapbedrijven, met financiële ondersteuning van de Europese Unie uit Horizon 2020.

Dankzij een EIB-garantie van tot 250 euro miljoen zal NIBC op haar beurt tot 500 miljoen euro aan financiering beschikbaar kunnen maken aan innovatieve midkapbedrijven. De operatie is specifiek bedoeld voor een portfolio aan innovatieve en snel groeiende midkaps in verschillende sectoren, waaronder telecom, media, technologie & diensten, industrie & productie, food, landbouw, retail & gezondheid en infrastructuur en hernieuwbare energie.

“Toegang tot financiering voor het mkb blijft in Nederland lastig,” aldus EIB Vicepresident Pim van Ballekom. “Daarom zijn we uitermate blij met deze operatie met NIBC. Deze garantie moet ervoor zorgen dat Nederlandse midkaps de financiële instrumenten krijgen die ze nodig hebben om hun business uit te breiden en te groeien als bedrijf. Europa steunt innovatie waar het maar kan innovatie en nog een voorbeeld van hoe we oplossingen zoeken om de financiering op de juiste plaatsen te krijgen.”

“NIBC richt zich vanaf het begin al op middelgrote bedrijven die onze ondernemende en inventieve aanpak waarderen. Het zit in ons DNA om deze drijvende kracht achter de Nederlandse economie te ondersteunen met advies, op maat gemaakte financiering en kapitaalmarktoplossingen die afgestemd zijn op de specifieke behoefte van onze klanten. Deze garantieovereenkomst met de EIB zal voor hen de toegang tot financiering stimuleren en ze helpen bij de groei van hun innovatieve bedrijven,” voegde de CFO van NIBC, Herman Dijkhuizen, toe.

Gerelateerde artikelen