EFRAG wil uitstel deadline voor commentaar op Conceptual Framework for Financial Reporting ED

De EFRAG vraagt de IASB om twee maanden langer de tijd om te reageren op de Exposure Draft (ED) van het nieuwe Conceptual Framework for Financial Reporting.
De European Financial Reporting Advisory Group wil dat de IASB de periode waarin commentaar kan worden gegeven op de Esposure Draft met twee maanden verlengt. Gezien het belang van het Conceptual Framework en de impact ervan op de toekomstige standaarden en de procedures om deze vast te stellen, is het cruciaal dat alle IASB-stakeholders ruim de tijd krijgen om hun reacties zorgvuldig te formuleren.
 
De IASB gaat er vanuit dat 150 dagen genoeg moet zijn, omdat de belanghebbenden het ED al kennen omdat het gebaseerd is op het Discussiestuk uit 2013. Maar volgens EFRAG zijn er sindsdien veel dingen veranderd. Bovendien geeft het ED niet voldoende (principle based) richtlijnen over belangrijke zaken zoals de selectie van meetgegevens en wat gerapporteerd moet worden in OCI.
 
De nu gegunde tijd is eigenlijk korter, omdat lokale opinies en suggesties eerst nog vertaald moeten worden. En: er zijn nog andere documenten waarop de komende periode gereageerd moet worden, zoals de Agenda Consultation en de IFRS Foundation ‘Review on structure and effectiveness’.
 
De brief die EFRAG gestuurd heeft aan de IASB is te lezen via de EFRAG-website
Meer informatie over wat EFRAG vindt van het ED kunt u hier lezen. 
Gerelateerde artikelen