EFRAG: toepassing IFRS 9 is bevorderlijk voor EU

Volgens de European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG) is toepassing van IFRS 9 'Financial Instruments' bevordelijk voor het Europees openbaar belang. Dit blijkt uit het ontwerp goedkeuringsadvies dat EFRAG over IFRS 9 heeft gepubliceerd.

Goedkeuring van IFRS 9 was uitgesteld in de Europese Unie, maar na de publicatie van de definitieve versie van IFRS 9 in juli 2014 heeft de Europese Commissie EFRAG toch verzocht om zijn advies uit te brengen over de nieuwe standaard.
 
In het ontwerp goedkeuringsadvies dat nu is gepubliceerd stelt EFRAG dat het tot de volgende algemene conclusie is gekomen: ‘IFRS 9 meets the qualitative characteristics of relevance, reliability, comparability and understandability required to support economic decisions and the assessment of stewardship, leads to prudent accounting, and therefore is not contrary to the true and fair view principle. We have also concluded that IFRS 9 is conducive to the European public good.’

______________________________________________________________
In deze cursus wordt de mystiek rond IFRS en alle recente wijzigingen opgehelderd en omgetoverd in hapklare kennis. Als financial bent u na het volgen van deze cursus in staat om te inventariseren wat de impact van IFRS is en wat de gevolgen van de wijzigingen voor uw organisatie zijn.
______________________________________________________________

Gerelateerde artikelen