EFRAG reageert naar EC over voorgesteld uitsel IFRS10 en IAS28

EFRAG heeft een formele reactie gestuurd aan de Europese Commissie naar aanleiding van de amendementen, voorgesteld door de IASB zelf.
Die IASB publiceerde in december voorstellen voor aanpassing van IFRS 10 en IAS 28: Sale or Contribution of Assets between an Investor and its Associate or Joint Venture, waarin de inwerkingtreding daarvan voor onbepaalde tijd wordt uitgesteld.
EFRAG vraagt de aandacht van de Commissie voor een aantal aspecten en issues, alvorens diezelfde Commissie de voorstellen goedkeurt en overneemt.
 
De IASB stelt in Effective Date of Amendments to IFRS 10 and IAS 28 (“the 2015 Amendments”) ‘aanpassing’ voor, of liever dus het uitstel ‘tot een nader te bepalen datum’ in plaats van de eerder aangekondigde inwerkingtreding per 1 januari 2016. Eerst, zo stelt de IASB, moet de Board overeenstemming bereiken over de eventuele aanpassingen die resulteren van het research- project dat de equity-methode onderzoekt.
 
EFRAG waarschuwt bijvoorbeeld dat of de EC nu de aanpassingen accepteert voor Europa of niet, vennootschappen toch nu al zullen kunnen claimen dat zij in dezen compliant zijn met IFRS. 
 
Het standpunt van de EFRAG is in te zien via www.efrag.org.
Gerelateerde artikelen