Eerste vier leden voor nieuwe waakhond accountantsregels

Belanghebbendenorgaan Beroepsreglementering volgt accountantsregels kritisch.

De eerste vier vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties die zitting hebben in het nieuwe Belanghebbendenorgaan Beroepsreglementering (BOB) van de NBA, zijn bekendgemaakt. Deze organisatie gaat kijken wat de impact is van regels voor accountants. De bedoeling is dat er nog vijf leden worden aangesteld in het BOB.

Pieter van den Herik is voorgedragen vanuit MVO Nederland en heeft brede ervaring op het gebied van strategie-ontwikkeling en duurzaamheidsvraagstukken.

Registeraccountant Kim Waltmann-Dekkers werkt bij KPN op het gebied van corporate control en is voorgedragen vanuit de VEUO (belangenbehartiger van beursvennootschappen met een notering aan Euronext Amsterdam).

Het Belanghebbendenorgaan beroepsreglementering (BOB) adviseert het NBA-bestuur over regelgeving en het publiek belang daarbij. Dit orgaan  adviseert het College beroepsreglementering (CB) van de NBA en zorgt dat het regelgevend proces niet alleen zorgvuldig en transparant verloopt, maar ook rekening houdt met maatschappelijke ontwikkelingen en belangen. Het BOB laat zich bij de uitvoering ondersteunen door het NBA-bureau.

Serge Souren is ook registeraccountant en werkt als CFRO bij APG Asset Management’s Finance and Risk Office. Hij is voorgedragen vanuit Eumedion (belangenbehartiger institutionele beleggers) als vertegenwoordiger van gebruikers van jaarrekeningen.

Mark de Lat werkt vanuit het TransitieAtelier, Hogeschool Saxion en proefschriftonderzoek aan transitievraagstukken en heeft ruim twintig jaar evaring in het werken met en voor accountantskantoren.

Gerard van Olphen onderzoekt impact accountantsregels

 

Gerelateerde artikelen