Eerste stap naar vruchtbare ERP–implementatie en Big Data: MDM en Data Governance

Grote multinationals over de hele wereld zijn druk bezig met het opschonen en uniformeren van hun (klanten) gegevens door MDM (Master Data Management)-projecten op te starten. Een goede Data Governance blijkt daarbij onontbeerlijk.

Juist bij organisaties met meerdere vestigingen met een zekere autonomie dreigt het gevaar van onderling afwijkende (accounting-)systemen, gegevensdefinities en communicatieprotocollen. Dat maakt profijtelijke integratie van bijvoorbeeld ERP-systemen en zinvolle big-data analyse moeilijk zo niet onmogelijk. Elk MDM-initiatief bestaat uit twee trajecten: ten eerste het verzamelen, analyseren en opschonen van historische data, en daarna een voortdurend MDM-beleid dat moet zorgen dat na enige tijd de oude verwarring niet weer terugkeert en de kwaliteit van de kerngegevens van de organisatie op peil blijft .

 

Zoals bij zoveel projecten is het vasthouden van de winst een haast nog grotere uitdaging dan de initiële opschoning. Alle sporen komen samen in de data-governance: mensen, protocollen, technologie en processen. Data Governance staat voor het integraal beheer van en beheersing over de beschikbaarheid, juistheid, beveiliging en dagelijks gebruik van de kerngegevens van de organisatie – zonder welke die organisatie snel knarsend tot stilstand zal komen.

Een snelle introductie in Master Data Management en de noodzaak van Data Governance levert u deze  White paper

Gerelateerde artikelen