Eerste set van 6 GRI duurzaamheids-verslaggevingsstandaarden vrijgegeven

Het GRI vraagt belanghebbenden om feedback, alvorens de definitieve standaards vast te stellen.
Het Global Reporting Initiative (GRI) is een onafhankelijke internationale organisatie, die zich al vanaf 1997 inzet voor duurzaamheidsverslaggeving door organisaties.
 
Met duizenden contactpersonen in ruim 90 landen biedt het ’s werelds meest gewaardeerde standaarden op dit domein, waardoor organisaties en al hun stakeholders zich beter informeren en beter gefundeerde beslissingen kunnen nemen. Al 38 landen verwijzen in hun beleidsstukken naar de GRI-standaards.
 
Nu wordt een eerste set van 6 concept-standaarden  voorgelegd, met het verzoek aan belangstellenden en belanghebbenden om daarop de komende 90 dagen te reageren naar de Global Sustainability Standards Board (GSSB), de onafhankelijke dochterorganisatie van het GRI. Dat kan via het GRI Consultation Platform op de website van het GRI, of tijdens de 5de GRI Global Conference die van 18-20 mei as. gehouden wordt in Amsterdam.
 
En vraagt u zich inmiddels af wat de verschillen zijn tussen duurzaamheidsrapportage volgens het Global Reporting Initiative (GRI), de InternationalIntegrated Reporting Council (IIRC) en de Sustainability Accounting Standards Board (SASB’, check dan deze site: sustainability-reports.com.
Gerelateerde artikelen