Eerste Kamer buigt zich over strengere pensioenregels

De Eerste Kamer debatteert vandaag en morgen over het aanscherpen van de spelregels voor pensioenfondsen. Volgens het kabinet moeten de fondsen grotere financiële buffers aanhouden om te voorkomen dat ze straks opnieuw hun pensioenen moeten korten.
De nieuwe regels zijn omstreden. De pensioenfondsen vinden ze te streng. Ze vrezen dat ze de pensioenen de komende jaren niet meer aan het prijspeil kunnen aanpassen.
Ook de Eerste Kamer is kritisch. Aanvankelijk leken de Senatoren de behandeling van het wetsvoorstel van staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) uit te stellen, waardoor de beoogde ingangsdatum van 1 januari in gevaar kwam. Op de valreep besloten ze het toch nog op tijd te bespreken.
Ingewijden verwachten dat een meerderheid van de Senaat uiteindelijk zal instemmen met de nieuwe regels. Waarschijnlijk zal Klijnsma wel moeten toezeggen dat de rekenrente voorlopig op het huidige peil van 4,2 procent blijft. De rekenrente bepaalt hoe pensioenfondsen er op termijn financieel voorstaan. In de plannen van Klijnsma zou de rente lager uitvallen.
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 
Gerelateerde artikelen