Een nieuwe service aan bedrijven: Financial Wellness programma’s?

De moderne, zorgzame werkgever kan niet alleen de fysieke gezondheid van zijn werknemers bevorderen – ook zorgen over de financiën leiden tot productiviteitsverlies. Het antwoord: Financial Wellness Programs!
Steeds vaker bieden werkgevers in de VS hun personeel, naast een gymzaal en mentale ondersteuning, ook hulp bij het optimaliseren van hun eigen financiën.
 
Obesitas leidt tot ziekteverzuim, zo is de idee – maar zorgen over te hoge (credit card) schulden en hypotheeklasten zijn ook niet bevorderlijk voor de inzet van de medewerker. En zeker met de huidige trends in pensioenen is regelmatige ondersteuning van de staf door een financieel planner geen overbodige luxe. 
 
Uit een onderzoek van PwC in 2014 bleek al, dat bijna een kwart van uw medewerkers af en toe afgeleid wordt door persoonlijke financiële zorgen. Reden genoeg om het personeel naast een personal trainer in de gymzaal ook een Financial Wellness Programma te bieden! 
 
Een dergelijke propositie lijkt een moooie kans voor accountantskantoren, die hier hun klanten-ondernemers een nieuwe en welkome dienst aan kunnen bieden. Veel meer over dit soort programma’s leest u via 
Gerelateerde artikelen