Duitse overname stuwt resultaten RSM omhoog

Wereldwijd steeg de omzet van de netwerkorganisatie tot 9,4 miljard.

Accountants- en adviesorganisatie RSM heeft wereldwijd 9,4 miljard dollar omzet geboekt in 2023, een groei van 16 procent. Bij deze netwerkorganisatie, die in Nederland acht vestigingen telt (Alkmaar, Amsterdam, Eindhoven, Heerlen, Hoofddorp, Maastricht, Rotterdam en Utrecht) is de accountancy de grootste tak van dienstverlening. 

De omzet uit accountancy groeide met vijftien procent tot 3,6 miljard en de omzet uit de fiscale praktijk steeg met zeventien procent tot 2,6 miljard dollar. Omzet uit de adviesdiensten stegen met zestien procent tot 3,1 miljard dollar.

Vooral in Europa groeide de netwerkorganisatie sterk, met 36 procent. Dit vooral dankzij de overname van het Duitse accountantskantoor Ebner Stolz. Hierdoor verdubbelde in Duitsland het aantal medewerkers naar vierduizend. De omzet in Duitsland verdrievoudigde tot 450 miljoen euro.

Noord-Amerika, RSM's grootste regio naar omzet, groeide de omzet met dertien procent, vooral dankzij meer vraag naar belastingadvies en consultancy, met name op het gebied van IT- en ESG-consulting. 

 

Gerelateerde artikelen