Duitse factoring-markt overschrijdt 200 miljard

Nog nooit werden in Duitsland zoveel vorderingen verkocht.
De markt voor factoring groeide er in 2015 met ruim 10%, tot € 209 miljard – een historisch record. Niet alleen de omzet steeg, ook het aantal participanten nam met 7,6% toe tot 20.300.
 
De factoring-markt profiteerde vooral van de aanhoudend sterke conjuncturele ontwikkelingen in ons buurland. De export steeg tot 1,2 biljoen euro, 6,4% meer dan in 2014. En blijkbaar hebben veel exporteurs hun facturen verkocht aan factoringbedrijven – export-gerelateerde factoring steeg met liefst 24,2% tot 55,7 miljard euro.
 
De belangrijkste handelspartners in dezen blijven Oost-Europa en de Benelux. Frankrijk zakte van de derde naar de vierde plaats dankzij de verslechterde economische kracht van het land; Azië naam haar plaats over.  
De belangrijkste sectoren waar factoring bloeit zijn Handel (26%), Fahrzeugbau (13,2%) en de metaalindustrie en machinebouw (9,5%)
 
 
 
 
 
==================================================================== 
  
Voorziet u voor uw cliënt een financieringsbehoefte? Is de bank ook nu nog de belangrijkste bron van financiering? Kan uw cliënt nog rekenen op ononderbroken financiering?
Het is nu tijd om de alternatieven te onderzoeken en de continuïteit en groei van de MKB onderneming veilig te stellen. Volg daarom de eendaagse Masterclass Alternatieve Financieringsvormen en maak een succes van uw financiering. 
Gerelateerde artikelen