DPA Group rondt overname interim finance activiteiten van ConQuaestor af

DPA heeft de op 23 september aangekondigde overname van de interim finance activiteiten van ConQuaestor afgerond. Dat werd donderdag bekendgemaakt. Daardoor versterkt de onderneming zich met 110 professionals die specialistische dienstverlening in het finance vakgebied verzorgen bij grootzakelijke opdrachtgevers.

Met deze activiteiten wordt jaarlijks een omzet gerealiseerd van circa 14 miljoen euro. De overname vindt plaats via een activatransactie en draagt naar verwachting direct bij aan de winst per aandeel van DPA.

De overname is in overeenstemming met de strategie van DPA om haar activiteiten op belangrijke markten via selectieve overnames uit te breiden. ‘Met deze propositie kunnen we opdrachtgevers in het finance-vakgebied nog beter toegang bieden tot specialistische kennis. Samen kunnen we bovendien krachtiger invulling geven aan de toenemende specialisatie op vakkennis en de steeds zwaardere eisen die aan de skills van de financiële specialist worden gesteld’, aldus Eric Winter, CEO van DPA.

Door de overname van de interim finance activiteiten van ConQuaestor door DPA is de fusie van ConQuaestor met Grant Thornton definitief van de baan. Inmiddels heeft Grant Thornton laten weten op zoek te gaan hoe de adviespraktijk versterkt kan worden. Grant Thornton: ‘De visie en strategie van Grant Thornton om te groeien vanuit advisory, blijven onveranderd van kracht. In de afgelopen periode hebben we ervaren dat de samenwerking met de adviespraktijk op klantniveau goed verloopt. De samenwerking tussen ConQuaestor en Grant Thornton bij gezamenlijke klanten blijft intact. In de komende periode gaat Grant Thornton op diverse manieren in gesprek over het verder versterken van onze adviespraktijk.’

Gerelateerde artikelen