Donald Trump: mijn belastingaangifte wordt al 12 jaar niet vertrouwd – omdat ik streng gelovig ben!

Tijdens een discussie met andere kandidaten in Houston gaf The Donald toe dat de belastingdienst al 12 jaar achtereen zijn belastingaangifte niet vertrouwt.
Donald Trumps onthulling dat zijn belastingaangiften al jarenlang steeds maar weer ‘under review’ komen, wijst er volgens een vroegere belastinginspecteur op dat de Internal Revenue Service voor die aangiften een “zeer ongebruikelijk” niveau van aandacht heeft. Al 12 jaar blijkt de IRS de aangiften dus niet a prima vista te vertrouwen, zegt Alan Olsen, managing partner van fiscaal adviseur Greenstein Rogoff Olsen & Co. LLP, gespecialiseerd in het bijstaan van Silicon Valley rijkaards.
 
Trumps verklaring tijdens een GOP-debat in Texas afgelopen donderdag lijkt in tegenspraak met eerdere mededelingen over zijn belastingaangiften. Eerder beweerde hij steeds dat zijn campagnemedewerkers hard aan het werk waren om volledige openheid van zaken te geven over zijn belastingmores, maar dat dit erg veel tijd en inspanning vergde.
 
Nu moest hij bekennen dat “For many years, I’ve been audited every year – twelve years or something like that.” Na het debat verklaarde hij tegenover CNN dat aan die extra aandacht van de IRS duidelijk een luchtje zat. Die heeft het vast en zeker zo op hem gemunt, “because I’m  a “strong Christian.”
 
In een reactie laat de IRS weten, dat “audits of tax returns are based on the information contained on the taxpayer’s return and the underlying tax law—nothing else.”
 
Gerelateerde artikelen