DOJ: wij blijven alert op zwartsparen via het buitenland

Op 27 januari liep het Swiss Bank Program van het Amerikaanse Department of Justice en de IRS af. Dat betekent niet, zegt Acting Assistant Attorney General Caroline Ciraolo, dat we nu ophouden met zoeken naar off-shore belastingontduikers!
Op de halfjaarlijkse belastingconferentie van de American Bar Association op 29 januari jl. stelde Ciraolo, dat het Swiss Bank Program een succes gebleken was, doordat 80 Zwitserse banken in totaal voor $1,36 miljard geschikt hadden om niet vervolgd te worden. Bovendien hebben deze banken hun Amerikaanse rekeninghouders aanbevolen om eventuele achterstallige belastingverplichtingen in eigen land alsnog te voldoen.
 
“Daardoor hebben meer dan 54.000 belastingplichtige US citizens alsnog hun tegoeden bij de IRS gemeld,” aldus Ciraolo. “dat resulteerde in ruim $8 miljard aan naheffingen, rente en  boetes!”
 
Het DOJ en de IRS zijn inmiddels bezig met het onderzoek naar de overige informatie, verkregen van andere Zwitserse banken die ontkennen dat zij ooit Amerikaanse klanten geholpen hebben belastingen te ontduiken maar toch voor de zekerheid graag een  ‘non-target letter’ zouden ontvangen, als bewijs dat zij geen risico lopen hun activiteiten in de VS te moeten staken.
 
“Onze boodschap is helder,” zegt Ciraolo, “wij blijven eisen dat Zwitserse banken ons alle informatie verschaffen over elke Amerikaanse klant!”
 
Gerelateerde artikelen