‘Documenten wijzen op fraude Wirecard’

De Duitse betalingsverwerker Wirecard heeft in zijn boekhouding cijfers over winst en omzet mogelijk op frauduleuze wijze opgekrikt.

Financial Times heeft documenten van het bedrijf online gezet die volgens de zakenkrant wijzen op boekhoudfraude.

De verdenkingen van gesjoemel met cijfers draaien om een partnerbedrijf van Wirecard, Al Alam uit Dubai. Volgens interne rapportage van Wirecard was dit bedrijf goed voor de verwerking van honderden miljoenen dollars voor klanten en de helft van het operationele resultaat van Wirecard in 2016.

Volgens FT is het twijfelachtig dat Al Alam inderdaad zo veel werk verrichte voor Wirecard. Vijftien bedrijven die als klant van dit bedrijf werden opgegeven, lieten volgens de krant weten nooit van de onderneming te hebben gehoord. Een voormalige medewerker stelt bovendien dat Al Alam maar een klein bedrijf is met een handvol medewerkers.

Wirecard ontkent de boekhoudfraude stellig. Het bedrijf beschuldigde journalisten FT er eerder van onder een hoedje te spelen met beleggers die speculeren op een koersdaling. De krant berichtte toen over onregelmatigheden in de boekhouding bij een dochteronderneming in Singapore.

(ANP)

Gerelateerde artikelen