Deutsche Bank sluit zich aan bij AFM-aanpak voor beoordeling van rentederivatencontracten

Op 1 maart jl. maakte de AFM de nieuwe aanpak bekend, volgens welke banken de fouten gaan herstellen, gemaakt in de advisering van klanten over rentederivatenproducten en – contracten. Nu heeft ook Deutsche Bank zich aangesloten bij deze werkwijze.
De onlangs aangestelde onafhankelijke derivatencommissie, bestaande uit 3 onafhankelijke deskundigen, werkt op dit moment aan het vaststellen van een uniform voorschrijvend herstelkader.
 
De AFM constateert dat Deutsche Bank al belangrijke stappen heeft gezet om te komen tot een eigen, passend compensatiekader. Niettemin vindt de AFM het belangrijk dat ook de rentederivatencontracten van de klanten van Deutsche Bank langs dezelfde uniforme lat worden gelegd als die van de andere 5 betrokken banken, wanneer het herstelkader eenmaal vaststaat. Het doel hiervan is dat getroffen klanten, veelal afkomstig uit het midden- en kleinbedrijf (mkb), een passende oplossing wordt geboden.
 
Constructieve gesprekken in de afgelopen weken tussen de AFM en Deutsche Bank hebben er toe geleid dat de bank zich aansluit bij de gesprekken met de derivatencommissie. Deutsche Bank zal in die gesprekken ook haar ervaringen met het rentederivatenproces inbrengen.
 
Eerder stemden ABN AMRO, ING Bank, Rabobank, Van Lanschot Bankiers en SNS Bank al in met de aanpak om te komen tot een uniform voorschrijvend herstelkader. Met het aansluiten van Deutsche Bank wordt een belangrijke stap gezet richting gelijke behandeling van alle getroffen klanten.
 
Gerelateerde artikelen