Deloitte zet volop in op ESG-rapportering

Verduurzaming, digitalisering en talent bepalen agenda voor de toekomst.

Vandaag publiceert Deloitte haar Integrated Annual Report over het boekjaar 2020/2021 waarin Deloitte Nederland een omzet heeft gerealiseerd van 1.032 miljard euro. Ten opzichte van boekjaar 2019-2020 is dit een omzetstijging van 1,6 procent. Het operationele resultaat groeide met ruim 38 procent naar 202.286 euro.

“Het afgelopen boekjaar heeft laten zien dat onze strategie robuust is, ook onder uitzonderlijke omstandigheden”, aldus Hans Honig, CEO van Deloitte Nederland. “Onze voortdurende focus op  investeringen in technologie, innovatie, kwaliteit en toptalent, heeft geleid tot impactvolle opdrachten bij onze klanten. Met het werk wat we voor onze klanten doen, leveren wij een bijdrage aan het aangaan van de meest uitdagende maatschappelijke vraagstukken, zoals de fundamentele verduurzaming van onze samenleving. Zo zetten we ook komende jaren volop in op ESG-rapportering en richten we ons op de transitie in de economie met thema’s als energie, food, gezondheid en mobiliteit.”

”De veerkracht en het commitment van onze mensen, in een periode van aanhoudende onzekerheid, waren echt indrukwekkend. Hun welzijn was het afgelopen jaar een topprioriteit en dat blijft zo. We hebben onze arbeidsvoorwaarden verbeterd en deze vergaand geflexibiliseerd, ook om inclusiviteit verder te bevorderen.”

“We kijken terug op een jaar dat wordt gekenmerkt door een ongekende versnelling van strategische en digitale transformaties bij onze klanten. We zien duidelijke tekenen van bestendig economisch herstel in een groot aantal sectoren. Samenwerking met onze partners en in ecosystemen blijft de kern van onze aanpak.”

Liesbeth Mol, Chief Quality Officer (CQO) Deloitte Nederland: “We werken dagelijks aan de meest kritische en complexe maatschappelijke uitdagingen mét en voor onze klanten. Thema’s als continuïteit, fraudedetectie, duurzaamheid en cybersecurity komen steeds prominenter naar voren in onze audit-activiteiten wat de maatschappelijke rol van de accountant onderschrijft. Dit vraagt om een hoog tempo van innovatie zoals uitwisseling van denkkracht en vaardigheden vanuit de diverse specialismes binnen Deloitte. Die maatschappelijke rol pakken we ook bij de controle van de NOW-regeling waar we naast technische toepasbaarheid ook de ethische kant van gebruik van NOW bespreken. We maken ons er hard voor dat de steun bij de juiste organisaties terechtkomt.”

Gerelateerde artikelen