Deloitte UK krijgt miljoenenboete in zaak Aero Inventory

Deloitte heeft van de Britse Financial Reporting Council een recordboete van 4 miljoen pond opgelegd gekregen vanwege ondeugdelijke accountantscontroles bij Aero Inventory, een groothandel in vliegtuigonderdelen die inmiddels failliet verklaard is.

Dit meldt persbureau Bloomberg. Deze boete is de hoogste die ooit door de FRC is opgelegd. Ook Deloitte-partner  John Clennett kreeg in deze zaak een boete van 150.000 pond aan de broek.

De zaak heeft betrekking op de controle van de jaarrekeningen van de boekjaren 2006, 2007  en 2008 van Aero Inventory.  Een woordvoerster van Deloitte heeft laten weten dat de bevindingen van de FRC geaccepteerd worden en dat het de firma spijt dat de betreffende accountantscontroles niet voldeden aan de professionele standaarden.

In een verklaring zei de FRC dat de beschuldigingen verband houden met  "the appropriateness of the accounting and disclosure in Aero’s 2006 financial statements of an acquisition, the costs of sales and stock valuations in the 2006, 2007 and 2008 audits and stock existence in the 2007 and 2008 audits”.

Lees ook:

Gerelateerde artikelen