Deloitte UK gaat verloop te lijf met betaald gezinsverlof

Volgend jaar kunnen alle nieuwe ouders een half jaar betaald verlof krijgen.

Medewerkers van Deloitte UK kunnen voortaan een half jaar volledig betaald gezinsverlof opnemen. De maatregel gaat komend jaar in. Alle nieuwe ouders die werken bij Deloitte in Groot-Brittannië kunnen er gebruik van maken.

Het besluit komt voort uit onderzoek dat Deloitte heeft laten uitvoeren naar wensen van medewerkers. Gezinsverlof kwam naar voren als een belangrijke arbeidsvoorwaarde voor mensen negen van de tien werkenden die ander werk overwegen. Bij een regeling voor gezinsverlof is de neiging om te veranderen van werkgever een stuk kleiner.

Uit het onderzoek van Deloitte kwam naar voren dat met name jonge moeders zich ergeren aan inflexibele werkregelingen die de carrièreontwikkeling in de weg staan. Meer dan de helft van de werkende moeders (54%) zegt ze zich geholpen voelenals hun partners meer ouderschapsverlof kunnen opnemen. Bijna zestig procent van deze moeders zegt noodgedwongen minder te werken door het gebrek aan verlofregelingen.

Een andere  nieuwe maatregelen die Deloitte vandaag heeft geïntroduceerd, omvatten maximaal twaalf weken extra betaald verlof voor ouders van wie het kind neonatale zorg nodig heeft. Het Britse accountants- annex advieskantoor biedt ook meer ondersteuning van mantelzorgers, die nu vijf dagen betaald verlof per jaar kunnen opnemen

Gerelateerde artikelen